Το όχημα COMMANDO Select εξοπλισμένο με εκτοξευτή βομβίδων των 40χιλ Mk-19 και πολυβόλο .50 ιν.

Η βιομηχανία Textron Systems Marine & Land Systems ανακοίνωσε την 13η Οκτωβρίου την σύμβαση Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) αξίας 15,221,528$ η οποία αφορά την προμήθεια 10 τετράτροχων, θωρακισμένων οχημάτων COMMANDO™ Select συμπεριλαμβανομένου συναφούς  εξοπλισμού πεδίου και τεχνικές υπηρεσίες στις Βουλγαρικές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Τα οχήματα, αρχικώς, θα αναπτυχθούν για να υποστηρίξουν τη Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF).

Τρεις εκδόσεις COMMANDO Select προκειται να παραδοθούν, αποτελούμενες απο οχήματα με πύργο με συζευγμένο τον εκτοξευτή βομβίδων Mk-19 των 40 χιλιοστών με πολυβόλο .50 in, μια έκδοση ελέγχου και διοίκησης (C2) με πύργο, και μία έκδοση ασθενοφόρου που θα χρησιμοποιηθεί για την περίθαλψη και μεταφορά των τραυματιών. Τα οχήματα C2 θα ενσωματώνουν τεχνολογία Τηλεχειριζόμενου Τερματικού Βίντεο για επίγνωση της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο για διάφορα μη επανδρωμένα συστήματα και άλλες πηγές.

Επι του παρόντος η Βουλγαρία διαθέτει σε υπηρεσία εφτά οχήματα COMMANDO.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, παραδόθηκαν το 2008, και έκτοτε είναι σε συνεχείς επιχειρήσεις με την ISAF στο Αφγανιστάν.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: