Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Ισραήλ. (ΥΠΕΘΑ)

«Αν πέσει ένας ιρανικός πύραυλος στη Μεσόγειο, αυτό θα είναι το τέλος των κρατών της περιοχής», δήλωσε την Κυριακή στο Τελ Αβίβ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ. Μοσέ Γιαλόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Jerusalem Post ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμη οτι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στο βεληνεκές των πυραύλων του Ιράν. 

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Γιαλόν ότι το Ισραήλ αντιλαμβάνεται το Ιράν «ως τον κεντρικό καταλύτη και τη χώρα που προκαλεί ανασφάλεια στην περιοχή με την υποστήριξη που παρέχει σε τρομοκρατικά στοιχεία στη Μέσα Ανατολή».

Ο κ. Γιαλόν υπογράμμισε ακόμη τις κοινές ασκήσεις μεταξύ των ισραηλινών και των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα και ότι και οι δύο αντιμετωπίζουν τον αντίκτυπο της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και του Ιράν, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Στην ίδια συνάντηση ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η τρομοκρατία δεν υπάρχει μόνο στην Μέση Ανατολή, αλλά ότι είναι παρούσα τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ευρώπη.

Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Ισραήλ

Η σημαντική συμφωνία

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και ο ισραηλινός ομόλογός του υπέγραψαν μάλιστα την Κυριακή συμφωνία για το καθεστώς που διέπει την διαμονή στις δύο χώρες στρατιωτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια μετακίνησής του στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών. Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει ανάλογη τέτοια συμφωνία μόνο με τις ΗΠΑ.

«Οι Έλληνες είναι πολύ κοντά στον Ισραηλινό λαό», είπε ο κ. Καμμένος συμπληρώνοντας ότι οι διμερείς στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ είναι καλές και ότι και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτές μέσω κοινών ασκήσεων.

«Εκτιμούμε πάρα πολύ την επίσκεψη σήμερα εδώ κατά την διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα», είπε από την πλευρά του ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας κ. Γιαλόν. «Αυτό υπογραμμίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», είπε. «Ευχόμαστε στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό επιτυχία στην προσπάθεια να ξεπεράσει αυτή την οικονομική πρόκληση. Προσευχόμαστε γι’ αυτό καθώς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα, με ιστορία και συνεισφορά στην ιστορία της ανθρωπότητας», είπε ο κ. Γιαλόν. Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΙσραήλΕπίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΙσραήλΕπίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΙσραήλΕπίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΙσραήλΕπίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΙσραήλΕπίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΙσραήλΕπίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΙσραήλΕπίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο ΙσραήλΕπίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Ισραήλ

kathimerini.gr/JERUSALEM POST

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: