Άρμα μάχης Μ1 της Σαουδικής Αραβίας. (© Faisal Al Nasser / Reuters/rt.com)

Άρμα μάχης Μ1 της Σαουδικής Αραβίας. (© Faisal Al Nasser / Reuters/rt.com)

Η Σαουδική Αραβία έχει στείλει επιπλέον δεκάδες θωρακισμένα οχήματα και εκπαιδευμένους στρατιώτες για να βοηθήσουν τους υποστηριχτές του Προέδρου της Υεμένης Χαντι στην αντιμετώπιση των ανταρτών Χούθι στην χώρα μετά από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών, οι οποίοι απέτυχαν να διαρρήξουν το αδιέξοδο ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με αναφορές δεκάδες άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μάχης του Ριάντ εισήλθαν στην Υεμένη τις τελευταίες 48 ώρες μέσω του Wadia, ενός συνοριακού φυλακίου στην βόρεια Υεμένη.

«Δεκάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως επίσης και εκατοντάδες στρατιώτες της Υεμένης που εκπαιδεύτηκαν στην Σαουδική Αραβία, έφτασαν στην Υεμένη εν νυκτί,» δήλωσε στρατιωτική πηγή της Υεμένης στο AFP.

Μια άλλη στρατιωτική πηγή πρόσθεσε ότι οι νέες ενισχύσεις προορίζονται για την «λαϊκή αντίσταση και τον εθνικό στρατό,» πιστούς στον εξόριστο Πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, οποίος διέφυγε στην γειτονική Σαουδική Αραβία νωρίτερα το τρέχον έτος.

https://twitter.com/sakirkhader/status/629189998319935488/photo/1

Το στρατιωτικό υλικό σύμφωνα με πληροφορίες κινείται προς τις επαρχίες Marib και Shabwa, όπου η αντίσταση συνεχίζει να μάχεται «για να εκδιώξει τους Χούθι και τους συμμάχους τους.»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, περίπου 3000 στρατιώτες της Αραβικής Συμμαχίας αφίχθηκαν στην Υεμένη. Η ανάπτυξη, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Σαουδικής Αραβίας, προσωπικό πληροφοριών και υλικοτεχνικής υποστήριξης μαζί με μονάδες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

https://twitter.com/sakirkhader/status/628505798147239936/photo/1

Είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό εκστρατευτικό τμήμα των χωρών του Κόλπου που στάλθηκε στην Υεμένη καθώς μέχρι στιγμής ο συνασπισμός προτιμούσε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Χούθις. Ο Σαουδαραβικός Συνασπισμός πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές από τα τέλη Μαρτίου, αλλά μέχρι στιγμής οι δυνάμεις έχουν εγκλωβιστεί σε αδιέξοδο.

Μέσα στον συνεχιζόμενο πόλεμο, η Υεμένη αντιμετωπίζει μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 1600 πολίτες έχουν σκοτωθεί, περισσότεροι από 3800 έχουν τραυματιστεί και πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν εκτοπιστεί.

https://twitter.com/AYEMENNEWS/status/629362208061964295/photo/1

Απόδοση από το rt.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: