Το Πολωνικό αυτοκινούμενο V-SHORAD «Poprad» στην MSPO 2008. (wikipedia.org)

Η διεύθυνση εξοπλισμών του Πολωνικού υπουργείου Άμυνας προσκάλεσε την βιομηχανία PIT-RADWAR να συμμετέχει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων πολύ μικρού βεληνεκούς (V-SHORAD) Poprad, είπε την 26 Αυγούστου ο εκπρόσωπος τύπου του πολωνικού υπουργείο Άμυνας, Συνταγματάρχης Jacek Sonta.

Η σύμβαση θα υπογραφεί αυτό το έτος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξοπλισμού, 77 συστήματα Poprad πρόκειται να αποκτηθούν, δήλωσε ο Sonta. Η δοκιμαστική παρτίδα περιλαμβάνει δύο συστήματα αυτού του τύπου.

Η πρόσκληση αναφέρεται στις συνομιλίες που σχετίζονται σε μια κλειστή διαδικασία ανάθεσης. Το σύστημα Poprad διαθέτει τέσσερις πολύ μικρού βεληνεκούς πυραύλους Grom (Piorun στο μέλλον), που διαθέτουν ήλεκτρο-οπτικό σύστημα για τον εντοπισμό και παρακολούθηση των εναερίων στόχων.

Το σύστημα είναι ενσωματωμένο σε ένα 4Χ4 όχημα Zubr-P που αναπτύσσεται από την βιομηχανία AMZ Kutno. Το Poprad έχει την ικανότητα εμπλοκής εναέριων στόχων σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα και βράδυ, σε απόσταση 5,5 χλμ και υψόμετρο έως 3,5 χλμ. Έχει σχεδιαστεί ως ένα στοιχείο του ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας, και η σουίτα του Poprad περιλαμβάνει επίσης το δικό της σύστημα αναγνώρισης φίλιων αεροσκαφών (IFF).

Απόδοση από το Defence24.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: