Κύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military Erasmous. (ΓΕΕΦ)

Την 23 και έως 28 Αυγούστου 2015, διεξήχθη με επιτυχία η άσκηση του τομέα Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη Στρατιωτική Ακαδημία της Αυστρίας.

Στην άσκηση, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος Military Erasmous, συμμετείχαν, ως εκπαιδευτές, 2 Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς και 4 Αξιωματικοί από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες Ελλάδας και Αυστρίας. Ως εκπαιδευόμενοι, συμμετείχαν, 19 μαθητές από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες Ελλάδας και Αυστρίας, εκ των οποίων 10 Ελληνοκύπριοι.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης περιλαμβάνονταν, εκπαίδευση σε οπλικά συστήματα, υλικά και μέσα της Εθνικής Φρουράς, ανάγνωση χάρτη, εκτέλεση βολής και πρακτική εφαρμογή σε αντικείμενα κατάληψης υψώματος, κατάληψης μεμονωμένης οικίας διαχείρισης – μετακίνησης προσφύγων και αντιμετώπιση σεναρίου «Ναυτικού Ατύχηματος στην Ανοικτή Θάλασσα», στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.Κύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military ErasmousΚύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military ErasmousΚύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military ErasmousΚύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military Erasmous

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: