Το έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κρατικών προμηθειών της Ρωσίας δεν διευκρινίζει για ποιους σκοπούς θα αλιευθούν τα δελφίνια. (colegioarisc/Flickr)

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο των κρατικών προμηθειών την Τετάρτη, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σχεδιάζει να αγοράσει πέντε ρινοδέλφινα για 1,75 εκατομμύρια ρούβλια (24475 δολάρια).

Το κείμενο του διαγωνισμού καθορίζει ότι το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρειάζεται δυο θηλυκά και τρία αρσενικά δελφίνια μεταξύ 3 και 5 ετών. Το υπουργείο επιθυμεί να προμηθευτεί τα είδη με μήκος σώματος από 2,3 εώς 2,7 μέτρα. Το έγγραφο τονίζει ότι τα δελφίνια “πρέπει να εμφανίζουν κινητική δραστηριότητα.»

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο των κρατικών προμηθειών της Ρωσίας, τα ρινοδέλφινα θα πρέπει να αλιευθούν με την παρουσία ειδικών επιστημόνων στα θαλάσσια θηλαστικά και να μεταφερθούν με φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων μέσα σε δεξαμενές με θαλασσινό νερό.

Τα δελφίνια που θα αλιευθούν πρέπει απαραιτήτως να διέλθουν απομόνωση 30 ημερών στην εγκατάσταση που “θα παραδοθεί από τον εργολάβο,” αναφέρει το έγγραφο.

Στα τέλη του 2014 είχε δημοσιευθεί ότι ο Ρωσικός Στόλος Μαύρης Θάλασσας είχε πραγματοποιήσει ασκήσεις με δελφίνια μάχης. Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε εκείνη την εποχή αυτές τις δημοσιεύσεις. Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε: “δεν είναι αναγκαία η χρήση εξωτικών μεθόδων στην προστασία της προσκείμενης θαλάσσιας περιοχής.”

Απόδοση/Μετάφραση απο το tass.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: