Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου Βοηθητικού Κτιρίου ΓΕΝ στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Βοηθητικό Κτίριο ΓΕΝ» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής – ΕΣΠΑ 2007-2013 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη». Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ.

Με το έργο αναβαθμίστηκε το κτίριο εμβαδού 12.000 m2 από ενεργειακή κατηγορία «Ε» σε «Α». Η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι 65% σε σχέση με την πρότερη κατάσταση. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν θερμομόνωση κελύφους, ενεργειακά κουφώματα και υαλοπίνακες, αυτόματα σκίαστρα, κεντρικό σύστημα ψύξης, θέρμανσης, αερισμού, φωτισμού και συστήματος διαχείρισης κτιρίου. Είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο που αναβαθμίζεται στην κατηγορία «Α».

H αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του Βοηθητικού Κτιρίου αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη απόδειξη της προσήλωσης του Πολεμικού Ναυτικού, μέσω στοχευμένων ενεργειών, στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων, την προαγωγή της λειτουργικότητας και τη συνακόλουθη περιστολή των λειτουργικών δαπανών. Επιπρόσθετα η αναβάθμιση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της προβλεπτικότητας και πρωτοπορίας που ανέκαθεν χαρακτήριζε το Πολεμικό Ναυτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: