Την ολοκλήρωση των αρχικών δοκιμών θαλάσσης του μη επανδρωμένου ανθυποβρυχιακού σκάφους που αναπτύσσει για το πρόγραμμα ACTUV (Anti -submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel) της DARPA ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι δοκιμές έλαβαν χώρα στα ανοιχτά του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, με το 40 μέτρων σκάφος τριμαράν, που βαφτίστηκε «Sea Hunter» σε τελετή τον Απρίλιο, να πετυχαίνει και να ξεπερνά όλους τους στόχους σε ταχύτητα, ευελιξία, σταθερότητα, αντοχή, επιτάχυνση, επιβράδυνση και κατανάλωση καυσίμου, αλλά και να αποδεικνύει την αξιοπιστία του όσον αφορά τα μηχανικά του συστήματα σε περιβάλλον ανοιχτής θάλασσας.

Όπως τονίζει η εταιρεία του, Leidos, πρόκειται για ένα σκάφος σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να επιχειρεί στη θάλασσα για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς πλήρωμα, με ελάχιστη επίβλεψη κατά τη διάρκεια της αποστολής του. Αν και τα αρχικά τεστ απαιτούν την παρουσία χειριστή στο σκάφος, αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν δεν θα περιλαμβάνουν προσωπικό πάνω στο Sea Hunter.

Η ολοκλήρωση των πρώτων αυτών δοκιμών αποτελεί τον πρώτο σταθμό ενός προγράμματος δοκιμών διαρκείας δύο ετών, το οποίο υποστηρίζεται από τη DARPA και το Office of Naval Research. Στους προσεχείς μήνες αναμένεται να ακολουθήσουν δοκιμές αισθητήρων και της σουίτας αυτόνομης λειτουργίας του σκάφους, καθώς και να εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να τηρεί τους κανονισμούς σχετικά με συγκρούσεις στη θάλασσα και να πραγματοποιεί μία ευρεία γκάμα αποστολών που μπορεί να του ανατεθούν στο πλαίσιο της υπηρεσίας του στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: