Όχημα Προκεχωρημένου Αξιωματικού Παρατηρητή Πυροβολικού αποσπασμένου σε Επιλαρχίες του γερμανικού στρατού.

Η μετατροπή βασίστηκε σε Leopard-1A5 και έγινε από την KMW μετά από αίτημα της γερμανικής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Προμηθειών το 1997.

Μετά την αφαίρεση του πυροβόλου, του μηχανισμού οπισθοδρόμησης, των αποθηκών πυρομαχικών, του ΣΕΠ και της θέσης του γεμιστή, δημιουργήθηκε πολύς χώρος που αξιοποιήθηκε για νέα συστήματα επικοινωνιών, το σύστημα υπολογισμού βολής MAPS, νέο υπολογιστή πυροβολικού, ΣΕΠ KEFLA, GPS, σύστημα διοίκησης/ελέγχου MCS 2000M.

Leopard 1 Beobachtungspanzer Artillerie

Μόνο δύο πρωτότυπα κατασκευάστηκαν αλλά οι περικοπές των γερμανικών ΕΔ οδήγησαν στην εγκατάλειψη της προσπάθειας. Η Bundeswehr συνέχισε να βασίζεται σε οχήματα Μ-113, κυνηγούς αρμάτων, HS.30 και Wiesel για τέτοια καθήκοντα.

Leopard 1 Beobachtungspanzer Artillerie

Leopard 1 Beobachtungspanzer Artillerie

3 Σχόλια

 1. B.K.

  Αποτυχημένη προσπάθεια για όχημα ΠΑΠ κι αυτό διότι.:

  α) Ο ΠΑΠ βρίσκεται δίπλα στον Διοικητή Υπομονάδας, πλείστες των περιπτώσεων.
  β) Το τμήμα ΠΑΠ9(2-5 ατόμων), πρέπει να είναι ευέλικτο και να μπορεί να «κρυφτεί» σε σημείο που ταχθεί από τον Δκτη Υπομονάδας.
  γ) Επίσης όλος ο εξοπλισμός του ΠΑΠ επιβάλεται να μπορεί να μεταφερθεί από το προσωπικό που το απαρτίζει.
  δ)Ο ΠΑΠ μιας και ανήκει στα κλιμάκια μάχης(<1500 μέτρα περίπου ) από τον εχθρό, δεν έχει σαν πρωτεύουσα σημασία την ακρίβεια.Αρκούν κυάλια με ενσωματωμένη πυξίδα για την ακριβή εξαγωγή στοιχείων του στόχου.Τα 7χιλ.πβ μέγιστο σφάλμα της πυξίδας, στα 1500μ, ισοδυναμούν με (7*1,5)10 μέτρα σφάλμα στην πραγματικότητα.Μηδαμινό δηλαδή και στην μέγιστη απόσταση μάλιστα.

  Σύστημα παρατήρησης και σκόπευσης άριστο, είναι το MILOG LISA, ή έστω κυάλια με ενσωματωμένη ψηφιακή πυξίδα.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: