Το αναβαθμισμένο άρμα μάχης Τ-72ΑΜΤ παρουσίασε η Ουκρανία στη διάρκεια της δοκιμαστικής παρέλασης για την ημέρα της ανεξαρτησία της που θα λάβει χώρα στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον UkrOboronProm (Οργανισμό για την προώθηση αμυντικών συστημάτων της Ουκρανίας), το άρμα T-72AMT αναπτύχθηκε από τα «εργοστάσια τεθωρακισμένων του Κιέβου».

Το κύριο άρμα μάχης T-72AMT είναι μια τροποποιημένη έκδοση του άρματος Τ-72Α. Η έκδοση ΑΜΤ είναι ένα τροποποιημένο έκδοχο του Τ-72 με σημαντικές βελτιώσεις στους τομείς της προστασίας, μεταξύ άλλων. Στο άρμα έχουν τοποθετηθεί πλάκες πολλαπλής προστασίας θώρακα ενεργούς αντίδρασης NOZH, που συμπληρώνονται από παθητική θωράκιση. Στον τομέα των επικοινωνιών είναι εξοπλισμένο με σταθμούς ασυρμάτου παραγωγής της τουρκικής Aselsan και σύστημα προσανατολισμού СН-3003 BASALT. Επιπλέον, το άρμα T-72AMT έχει δεχθεί σύγχρονο εξοπλισμό προσανατολισμού μέσω δορυφόρου. Είναι εξοπλισμένο με κινητήρα diesel B-84-1 των 840 κ.ε.

Το άρμα είναι συμβατό με το σύστημα κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου ουκρανικής ανάπτυξης KOMBAT με βεληνεκές 5000 μέτρων.

Πηγή: http://defense-blog.fr/lukraine-devoile-le-char-de-combat-principal-ameliore-t-72amt/

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: