Η βραζιλιάνικη πολεμική αεροπορία (FAB) έχει προγραμματίσει να παραλάβει τα δύο τελευταία εκσυγχρονισμένα μαχητικά αεροσκάφη Northrop F-5FM Tiger II ανάμεσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και η υπηρεσία δήλωσε στο Jane’s ότι μ’ αυτή την παραλαβή θα ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα των F-5.

Η σύμβαση που συνήφθη τον Απρίλιο του 2011, αξίας 276 εκατομμυρίων Ρεάλ (87 εκατομμυρίων δολαρίων), καλούσε την Embraer να αναβαθμίσει οχτώ μονοθέσια F-5E και τρία διθέσια F-5F αεροσκάφη που αποκτήθηκαν από την Ιορδανία το 2007. Το πρωτο και ως στιγμής το μοναδικό F-5M παραλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2014.

Η απόφαση να περικοπεί το πρόγραμμα στα τρία αεροσκάφη, αντί των 11, οφείλεται στις ανησυχίες για την επιχειρησιακή κατάσταση τους, το κόστος, και το κύκλο ζωής, δήλωσε τον Απρίλιο στο Jane’s ανώτατος αξιωματούχος προμηθειών της FAB.

Victor Barreira

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: