Ο Ινδός υπουργός οικονομικών, άμυνας και εταιρικών υποθέσεων, Άρουν Ζαϊτλι, ανακήρυξε την έναρξη παραγωγής του ελαφρύ επιθετικού ελικοπτέρου των 5,8 τόνων που σχεδιάστηκε από την HAL και την αφιέρωσε στον ρόλο της HAL στο πρόγραμμα αναβάθμισης και μετατροπής σχεδίασης του αεροσκάφους Hawk-i που έγινε πρόσφατα στις εγχώριες εγκαταστάσεις της, την 28η Αυγούστου. Με την ευκαιρία αυτή, ήταν παρόντες ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας, της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροναυτικής Βιομηχανίας Hindustan.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Ζαϊτλι χαιρέτησε την εμπιστοσύνη της HAL στην εγχώρια εισαγωγή του Hawk-i και LCH. Δήλωσε ότι η κουλτούρα εργασίας και απόδοσης του Τομέα Δημόσιων Αμυντικών Επιχειρήσεων (DPSU) έχει τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού. “Προχωράμε στην σωστή κατεύθυνση προκείμενου να εξελιχτούμε σε έναν μεγάλο κατασκευαστικό κόμβο. Σε αυτό το πλαίσιο η σημερινή εμπειρία είναι ενθαρρυντική”, δήλωσε.

Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) ελικοπτέρων της HAL σχεδίασε το LCH ενώ το κέντρο R&D συστημάτων αποστολής και μάχης (MCSRDC) σχεδίασε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Hawk-i σε συνεργασία με το τμήμα αεροσκαφών.

Η βασική έκδοση του LCH έλαβε έγκριση από την CEMILAC. Το υπουργείο άμυνας και εταιρικών υποθέσεων (DAC) παρείχε έγκριση για την προμήθεια 15 LCH από την HAL στην κατηγορία “εγχώρια σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή” (IDDM). Ακολούθως, η παραγωγή ξεκίνησε την 28η Αυγούστου.

Η HAL σχεδίασε το δικινητήριο Ελαφρύ Επιθετικό Ελικόπτερο (LCH) κλάσης 5,8 τόνων που διαθέτει στενή άτρακτο και διαμόρφωση σε σειρά για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη/χειριστή οπλικών συστημάτων. Το ελικόπτερο διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εγχώρια συστήματα όπως το ενσωματωμένο δυναμικό σύστημα, μικρότερο ουραίο στροφείο, σύστημα καταπολέμησης του παράλληλου συντονισμού, σύστημα προσγείωσης που να αντέχει την πρόσκρουση, γυάλινο “έξυπνο” πιλοτήριο, κύριο στροφείο με λιγότερους συνδέσμους, θωράκιση και χαρακτηριστικά stealth για τις οπτικές, ωτικές και IR υπογραφές.

Το ελικόπτερο ειναι εξοπλισμένο με έναν πύργο πυροβόλου 20 χιλιοστών, ρουκέτες 70 χιλ., πυραυλους αέρος-αερος, ατρακτίδιο ηλεκτρο-οπτικών και σύστημα σκόπευσης επι κάσκας. Το ελικόπτερο μπορεί να εκτελέσει επιχειρησιακές αποστολές υπό εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες σε διαφορετικά υψόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας, απ’ τις θέρμες καιρικές συνθήκες ερήμου ως τις παγωμένες καιρικές συνθήκες σε υψόμετρο Ιμαλαΐων. Το LCH έχει αποδείξει την ικανότητα του να προσγειώνεται και απογειώνεται απο τον Παγετώνα Σιατσέν με σημαντικό φορτίο, καύσιμα και όπλα που ξεπερνάνε οποιοδήποτε άλλο ελικόπτερο.

Βίντεο: Το LCH στην έκθεση AERO INDIA-2017 εκτελεί εναέρια επίδειξη και αεροβατικά.

Απόδοση/Μετάφραση απο το compositestoday.org για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: