Το υπουργείο άμυνας της ρωσικής ομοσπονδίας ανέπτυξε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29SMT στην αεροπορική βάση Χμεϊμιμ, κοντά στην Λαττάκεια, στην δυτική Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αποδεσμεύθηκε από το ρωσικό υπουργείο άμυνας, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν στην Συρία την βελτιωμένη έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους MiG-29 Fulcrum για την εκτέλεση αποστολών εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων στο εσωτερικό της χώρας.

Το αεροσκάφος στο βίντεο παρατηρήθηκε στην αεροπορική βάση από τους δημοσιογράφους για πρώτη φορά την 12η Σεπτεμβρίου. Το μαχητικό αναχώρησε με φορτωμένο με δυο βόμβες και επέστρεψε στο έδαφος χωρίς πυρομαχικά.

Αυτή ειναι η πρώτη φορά που η εκσυγχρονισμένη έκδοση του βασικού αεροσκάφους Fulcrum αναπτύχθηκε για να συμμετέχει στις συριακές αεροπορικές επιχειρήσεις.

Το εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος ειναι εξοπλισμένο με υψηλής ακρίβειας, αέρος-αερος και αέρος-επιφανείας, όπλα για την επίτευξη υψηλής πολεμικής απόδοσης εναντίον των αεροπορικών, χερσαίων και θαλασσίων στόχων. Διαθέτει ενισχυμένο πιλοτήριο και ηλεκτρονικά πτήσης, επιπρόσθετες δεξαμενές καυσίμου, αναβαθμισμένους κινητήρες και αυξημένη μεταφορική ικανότητα πυρομαχικών.

Το μήκος του μαχητικού αεροσκάφους ειναι 17,32 μέτρα, ενώ το εκπέτασμα πτερύγων ειναι 11,36 μ. και το ύψος του 4,73 μ. Το κανονικό και μέγιστο βάρος απογείωσης του αεροσκάφους ειναι 17000 και 22000 κιλά αντιστοίχως.

Η εμβέλεια του αεροσκάφους, χωρίς αποσπώμενες εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου, ειναι 1800 χιλιόμετρα. Η εμβέλεια μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 2400 χιλιόμετρα με μια εξωτερική δεξαμενή και έως 3000 χλμ με τρεις δεξαμενές.

Το αεροσκάφος μπορεί να φτάσει σε μεγίστη εμβέλεια μεγαλύτερη των 5000 χλμ όταν ειναι εφοδιασμένο με τρεις αποσπώμενες δεξαμενές καυσίμου και έναν εν πτήσει ανεφοδιασμό καυσίμου.

Η ανωτάτη οροφή επιχειρήσεων ειναι 17500 μέτρα, το μέγιστο φορτίο G ειναι εννιά, και ο μέγιστος αριθμός Mach ειναι 2,25.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: