Κάθε νέα φρεγάτα του φιλιππινέζικου ναυτικού θα διαθέτει το σύστημα ναυτικού πυροβόλου 30 χιλιοστών της Aselsan. Η τουρκική βιομηχανία κερδίζει έδαφος στην περιφέρεια και, επίσης, βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση των Φιλιππίνων για επιπρόσθετες παραγγελίες.

Οι νέες φρεγάτες του φιλιππινέζικου Ναυτικού (PN) θα εφοδιαστούν με το τηλεχειριζόμενο σταθεροποιημένο σύστημα ναυτικού πυροβόλου SMASH 30 χιλ. από τον τουρκικό πάροχο αμυντικών συστημάτων, Aselsan, επιβεβαίωσε, την 20η Νοεμβρίου, στο Jane’s ένας αξιωματούχος της βιομηχανίας.

Κάθε φρεγάτα θα εφοδιαστεί με ένα σύστημα SMASH 30 χιλ. ως δευτερεύον οπλικό σύστημα, και το σύστημα αυτό θα ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα διαχείρισης μάχης (CMS) της πλατφόρμας, δήλωσε ο αξιωματούχος. Το Jane’s αντιλαμβάνεται ότι το πυροβόλο θα τοποθετηθεί στο πρυμναίο τμήμα της πλατφόρμας, με μέτωπο προς το κατάστρωμα προσνήωσης και απονήωσης ελικοπτέρων.

Η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική Hyundai Heavy Industries (HHI) ανέλαβε το 2016 σύμβαση για να προμηθεύσει το PN με δύο φρεγάτες 2600 τόνων που η σχεδίαση τους θα προέρχεται από την κλάση Incheon (FFX-I) του Ναυτικού της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας (RoKN). Εκτός από το σύστημα πυροβόλου των 30 χιλ., τα πολεμικά πλοία πρόκειται να εξοπλιστούν με το σύστημα κάθετης εκτόξευσης (VLS) οχτώ κελιών εγκατεστημένο στο πρωραίο τμήμα, και ένα ναυτικό πυροβόλο των 76 χιλ.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που παρέχει η Aselsan, το σύστημα SMASH είναι εφοδιασμένο με ένα πυροβόλο Mk44 Bushmaster II το οποίο μπορεί να βάλλει μέχρι 200 βλήματα το λεπτό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από κονσόλα χειρισμού ή σε λειτουργία επιλογής αυτόματου εντοπισμού.

Το σύστημα μπορεί να εφοδιαστεί με πακέτο ήλεκτρο-οπτικών σκοπευτικών που συμπεριλαμβάνει μια κάμερα θερμικής παρατήρησης, μια βίντεο κάμερα και ένα αποστασιόμετρο λέιζερ, και επίσης λειτουργεί σε κατάσταση επιτήρησης για βελτιωμένη επίγνωση τακτικής κατάστασης της πλατφόρμας. Ο πύργος μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω δύο ξεχωριστών γραμμών παροχής πυρομαχικών.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: