Η κυβέρνηση της Αυστραλία ξεκίνησε την αναζήτηση για τον νέο επιθετικό ελικόπτερο που θα αντικαταστήσει τον στόλο Ε/Π ARH Tiger.

Η προγραμματιζόμενη προμήθεια θα απαιτήσει δυνατότητες στην ομαδοποίηση επανδρωμενου-ανεπάνδρωτου  συστήματος και τις αμφίβιες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξέδωσε αίτημα πληροφοριών (RfI) για την αντικατάσταση του στόλου ελικοπτέρων ένοπλης αναγνώρισης Airbus Helicopters ARH Tiger του Στρατού της Αυστραλίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος 4503, η Ομάδας Προμηθειών Δυνατοτήτων και Διατήρησης (CASG) του αυστραλιανού υπουργείου άμυνας αναζητεί πληροφορίες ώστε να αποκτήσει συνολικά 29 ατράκτους. Από τις 29, οι 24 θα σταθμεύουν σε μια μοναδική βάση, με τα επιπλέον πέντε να χρησιμοποιούνται για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος προβλέπει την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) μιας Μοίρας 12 αεροσκαφών εως το 2026, με την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα (FOC) από το 2028.

Η αντίληψη των επιχειρήσεων που περιγράφεται στο έγγραφο RfI περιλαμβάνει τη δυνατότητα ανάπτυξης τεσσάρων αεροσκαφών στο σημείο της IOC, με τα υπόλοιπα οχτώ αεροσκάφη να διαχωρίζονται μεταξύ της υπό εξέλιξης δημιουργίας δυνάμεων και την οικοδόμηση της εκπαίδευσης. Από την στιγμή που θα επιτευχθεί η FOC, ο Στρατός της Αυστραλίας θα μπορεί να “δημιουργεί ταυτόχρονες πολλαπλές δυνάμεις εκστρατείας μέχρι μεγέθους Μοίρας [12 αεροσκάφη]”, υποστηριζόμενος από εκπαιδευτικό συστήματα έως πέντε ελικοπτέρων.

Το προγραμμα προμηθειας αποσκοπεί στην προσεγγιση μειωμένου κόστους, με το εξωφυλλο του RfI να τονίζει οτι η προμηθεια αποσκοπεί σε ενα “δοκιμασμένο και ωριμο συστημα απο το ανοιχτό εμπόριο (COTS)” για να εκτελεσει αποστολές ενοπλης αναγνωρισης κοντα και εντός σε αμφισβητούμενο πεδίο μάχης”.

Το RfI αναζητεί επίσης πληροφορίες για τη διαλειτουργικότητα της πλατφόρμας με ανεπάνδρωτα συστήματα, συγκεκριμένα αφότου η χώρα αντικαθιστά τον στόλο Textron RQ-7 Shadow 200 στο πλαίσιο του προγράμματος Land 129 Phase 3, και προμηθεύεται το General Atomics Aeronautical Systems Inc’s (GA-ASI’s) MQ-9 Reaper στο πλαίσιο του προγράμματος Air 7000.

Charles Forrester

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: