Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη την συμφωνία με την BAE Systems για την απόκτηση συστημάτων ενεργής προστασίας (APS) για το όχημα μάχης Bradley.

Η βρετανική πολυεθνική εταιρεία άμυνας, αεροδιαστημικής και ασφάλειας BAE Systems ανέλαβε σύμβαση αξίας $13,7 εκατομμυρίων από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για την ενσωμάτωση συστημάτων ενεργής προστασίας και την επείγουσα απελευθέρωση υλικού προς υποστήριξη του οχήματος μάχης Bradley.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 30η Ιουνίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ.

“Οι δαπάνες έρευνας, εξέλιξης, δοκιμών και αξιολόγησης των οικονομικών ετών 2018 και 2019 ύψους 13,7 εκατομμυρίων ήταν διαθέσιμες την στιγμή της ανάθεσης”, έγραφε η ανακοίνωση, προσθέτοντας οτι “η Διοίκηση Συμβάσεων, στο Ουόρεν, στο Μίσιγκαν, είναι η αναθέτουσα αρχή”.

Το όχημα μάχης Bradley είναι μια πλατφόρμα δοκιμασμένη στην μάχη που παρέχει εξαιρετική ικανότητα επιβίωσης, κινητικότητα και καταστρεπτικότητα και αποτελεί μέρος των Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών Ομάδων Μάχης (ABCT) του Στρατού των ΗΠΑ.

Το όχημα μάχης πέρασε σχεδόν τα 40 χρόνια, το οποίο, μαζί με το άρμα μάχης M1 Abrams, πρωτοστάτησαν στην συμμαχική νίκη έναντι του Ιράκ στην επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου, έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις μεγάλες αναβαθμίσεις από την είσοδο του στην υπηρεσία το 1981.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε οτι προτίθεται να εξοπλίσει εσπευσμένα μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία 130 οχημάτων μάχης Bradley με το ισραηλινής κατασκευής σύστημα ενεργής προστασίας (APS) Fist Active Protection System.

Επίσης, κάποιες πηγές μετέδωσαν ότι το όχημα μάχης Bradley θα εξοπλιστεί με συστήματα ενεργής προστασίας, με ονομασία Iron Fist, που εξελίχθηκε από την IMI Systems. Το Iron Fist ειναι ενα ισραηλινό αυτοματοποιημένο σύστημα που χρησιμοποιεί ραντάρ για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των απειλών και στην συνεχεία λαμβάνει μέτρα για την καταστροφή τους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: