Γερμανικά κύρια άρματα μάχης (MBT) Leopard 2A6 θα παρελάσουν στην παρέλαση της Εθνικής Ημέρας, την 21η Ιουλίου 2019, στο κέντρο των Βρυξελλών. Το 2014, MBT Leopard 1A5 του βελγικού Στρατού παρουσιάστηκαν για τελευταία φορά μετά την απόσυρση αυτού του τύπου άρματος μάχης από το οπλοστάσιο του βελγικού Στρατού.

Η παρουσία των γερμανικών MBT Leopard 2A6 στην βελγική Εθνική Ημέρα είναι σύμβολο συνεργασίας μεταξύ του βελγικού και γερμανικού Στρατού μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα άρματα μάχης Leopard 2A6 αποτελούν την ραχοκοκκαλιά του γερμανικού Στρατού. To άρμα μάχης Leopard 2 εξελίχθηκε από την KMW στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για λογαριασμό του Στράτου της τότε Δυτικής Γερμανίας. Το άρμα εισήλθε σε υπηρεσία το 1979 και διαδέχθηκε, ως κύριο άρμα μάχης του γερμανικού Στρατού, το προγενέστερο άρμα μάχης Leopard 1. Είναι σε υπηρεσία, σε διαφορετικές εκδόσεις, με τους Στρατούς των: Αυστρίας, Καναδά, Χιλής, Δανίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ινδονησίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Κατάρ, Σιγκαπούρης, Ελβετίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Τουρκίας με 3200 άρματα να έχουν κατασκευαστεί.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: