Το τελευταίο απόκτημα του Ναυτικού της Μιανμάρ, το πλοίο διοίκησης αποβάσεων (LPD) με την ονομασία Moattama, κατέπλευσε στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, στην Ρωσία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιστότοπος VL.ru – Νέα του Βλαδιβοστόκ (Novosti Vladivostok) δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες από το πλοίο.

Το LPD της Μιανμάρ κατασκευάστηκε απο την DAE SUN Shipbuilding & Engineering Co., Ltd, στην Νότια Κορέα. Πιθανόν, η σύμβαση για το Moattama να υπογράφτηκε στις αρχές του 2018, αλλά η κατασκευή του πλοίου έγινε γνωστή αφότου καθελκύστηκε στην Μπουσάν τον Ιούλιο 2019. Το πλοίο παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο 2019. Ο κατάπλους στην Ρωσική πόλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παρθενικού ταξιδιού από την Νότια Κορέα, πριν φτάσει στην Μιανμάρ. Η σχεδίαση του βασίζεται στην νοτιοκορεατικής κατασκευής κλάση Makassar του ινδονησιακού Ναυτικού αλλά οπτικά είναι πιο κοντά στην κλάση Tarkal του φιλιππινέζικου Ναυτικού. Συνολικά 10 πλοία αυτού του τύπου έχουν κατασκευαστεί ως στιγμής για τα Ναυτικά των Ινδονησίας, Περού, Φιλιππίνων και τώρα της Μιανμάρ. Το σχέδιο αυτό λέγεται ότι είναι πολύ πιο οικονομικά προσιτό.

Η επίσκεψη του πλοίου του Ναυτικού της Μιανμάρ στο Βλαδιβοστόκ είναι το πρώτο του ταξίδι. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των ναυτικών των δυο χωρών, όπως επίσης και η ανταλλαγή εμπειριών και η συζήτηση για περαιτέρω συνεργασία.

«Γεια σας, σήμερα φτάσαμε στην Ρωσία και αυτή είναι η πρώτη μας επίσκεψη. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας.»

Διοικητής του Δεύτερου Στόλου του Ναυτικού της Μιανμάρ, Πλωτάρχης Θαν Θα.

Το πλοίο έχει μήκος περίπου 112 μέτρων, πλάτος 22 μέτρων και εκτοπίζει 11300 τόνους. Το πλοίο έχει αυτονομία 30 ημερών εν πλω και εμβέλεια 8600 ναυτικών μιλίων. Επι του παρόντος είναι το μεγαλύτερο πλοίο του ναυτικού στόλου της Μιανμάρ.

Όπως κάθε LPD, το Moattama έχει σχεδιαστεί για αποβατικές επιχειρήσεις, την μεταφορά προσωπικού όπως επίσης και την αντιμετώπιση καταστροφών και την ανθρωπιστική βοήθεια. Διαθέτει κάτω κατάστρωμα (well deck) και κατάστρωμα προσγείωσης και υπόστεγα για δύο ελικόπτερα.

© vl.ru | To Moattama, το νέο LPD του Ναυτικού της Μιανμάρ ρυμουλκείται στο λιμάνι του Βλαδιβοστοκ

Xavier Vavasseur

Απόδοση/Μετάφραση απο το navalnews.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: