Γερμανο-ολλανδικά άρματα Leopard 2 και θωρακισμένα οχήματα μάχης εκτελούν εντατικές βολές σε πεδίο βολών και ασκήσεων στην Γερμανία.

Το Μπέργκεν ειναι η έδρα του μεγαλύτερου πεδίου βολών και ασκήσεων στην Ευρώπη και η Ολλανδία το χρησιμοποιεί αυτές τις εβδομάδες για την εκπαίδευση των πληρωμάτων της. Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης η εκπαιδευτική δραστηριότητα των Ολλανδών στην Γερμανία κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα, αλλά το υπουργείο άμυνας της Ολλανδίας ανακοινωσε ότι τα χρήματα δαπανώνται με σωστό τρόπο.

Από το 2015 γερμανοί και ολλανδοί στρατιώτες επανδρώνουν την 414η επιλαρχία αρμάτων μάχης υπό τη διοίκηση της 43ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στην Χαβελτε. Η ολλανδική ταξιαρχία με την σειρά της τέθηκε υπό τη διοίκηση της γερμανικής 1ης τεθωρακισμένης μεραρχίας πάντσερ. Και οι δύο χώρες διδάσκονται μεταξύ τους για τις μεθόδους, την κουλτούρα και την γλώσσα του άλλου.

Την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, ο κατασκευαστής Kraus Maffei Wegmann – KMW παρέδωσε τα πρώτα τρία διαμορφωμένα “Ολλάνδο-Γερμανικά” κύρια άρματα μάχης “Leopard”. Τα “Leopard 2A6MA2” διαθέτουν ολλανδικά συστήματα πληροφοριών και επικοινωνιών. Τα άρματα μπορούν, έτσι, απρόσκοπτα να επικοινωνούν ψηφιακά με τις υπόλοιπες ολλανδικές μονάδες.

Με το ολλανδικό σύστημα διαχείρισης μάχης, η γερμανό-ολλανδική 414η επιλαρχία αρμάτων μάχης μπορεί να συμμετέχει πλήρως στην ολλανδική ταξιαρχία. Πλέον, τα άρματα μάχης διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης μπλε δυνάμεων με το οποίο μπορούν να διακρίνουν τα δικά τους στρατεύματα. Αυτό μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο προσβολής των δικών τους στρατευμάτων. Η 414η επιλαρχία αρμάτων μάχης θα παραλάβει δεκαεφτά (17) τροποποιημένα άρμα μάχης πριν τον Ιούλιο του 2018. Ένας αριθμός που πρόκειται να φτάσει τα σαράντα άρματα.

Τα τροποποιημένα άρματα θα συνεισφέρουν άμεσα στην γερμανο-ολλανδική συνεισφορά στη NATOϊκή κοινή δύναμη ιδιαίτερα υψηλής ετοιμότητας («VJTF») εντός του 2019. Η δύναμη ενεργοποιείται για τις απειλές στην NATOϊκή επικράτεια.

Αρέσει σε %d bloggers: