Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι ειδικές δοκιμαστικές πτήσεις που πραγματοποίησε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας στα εκσυγχρονισμένα μαχητικά αεροσκάφη Su-25M. Σύμφωνα με το lenta.ru, οι δοκιμές αποσκοπούσαν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μαχητικών

Σύμφωνα με πηγή από το στενό περιβάλλον του τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, τώρα πλέον, τα μαχητικά έχουν τη δυνατότητα να προσβάλουν διαδοχικά τέσσερις επίγειους στόχους με καθοδηγούμενα όπλα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών επιβεβαιώθηκε η υψηλή απόδοση του προηγμένου συστήματος επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμου (EW) Vitebsk-25. Συγκεκριμένα, η σουίτα EW είναι εξοπλισμένη με το τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό σταθμό παρεμβολών L-370-3S και είναι σε θέση, όχι μόνο να εμπλέξει την ακτινοβολία των εχθρικών ραντάρ, αλλά και να παρεμβάλει σήματα σε μία ευρύτερη ζώνη.

Σύμφωνα με την πηγή, η τακτική σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου Vitebsk-25 και τα προηγμένα όπλα έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των μαχητικών αεροσκαφών Su-25 και επεκτείνουν το εύρος λειτουργίας τους.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: