Η Embraer εξασφάλισε τον πρωτο εξαγωγικό πελάτη για το μεταγωγικό αεροπλάνο KC-390, με ανακοίνωση της 11ης Ιουλίου γνωστοποίησε ότι η Πορτογαλία κατέθεσε τη βέβαιη παραγγελία για πέντε αεροπλάνα.

Η απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης να υπογράψει για το βραζιλιανικής κατασκευής μεταγωγικό αεροπλάνο προκύπτει εννιά χρόνια μετά την ένταξη της χώρας ως εταίρος στο πρόγραμμα, το 2010. Εκείνη την περίοδο, η πορτογαλική Αεροπορία (Força Aerea Portuguesa: FAP) λέγεται ότι είχε απαίτηση για έξι KC-390 ώστε να αντικαταστήσουν τα παλιά μεταγωγικά αεροπλάνα Lockheed Martin C-130H Hercules.

Δεν ανακοινώθηκε η αξία της σύμβασης, αν και η Embraer επεσήμανε ότι οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2023.

Η Πορτογαλία ειναι ο μεγαλύτερος διεθνής εταίρος στο πρόγραμμα KC-390, με την Τσεχική Δημοκρατία να προσφέρει, επίσης, βιομηχανική συμμετοχή. Η OGMA-Indústria Aeronáutica de Portugal πρόκειται να κατασκευάσει τα πλαίσια της κεντρικής ατράκτου, πηδάλια ανόδου-καθόδου, αεροδυναμικά καλύμματα (fairings) και τις θύρες στον εξοπλισμό προσγείωσης.

Με την πορτογαλική παραγγελία, η Embraer τώρα βρίσκεται στη φάση των συμβάσεων για την κατασκευή 35 αεροπλάνων KC-390 για την βραζιλιάνική Αεροπορία (Força Aérea Brasileira: FAB) και την FAP. Δηλώσεις πρόθεσης (LoI) έχουν επίσης υποβληθεί από Αργεντινή (6), Χιλή (6), Κολομβία (12) και Τσεχική Δημοκρατία (2).

Το KC-390 έχει χωρητικότητα 170m³ (συμπεριλαμβανομένης της αναβαθμίδας) και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 23 τόνων (ή μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 26 τόνων συγκεντρωμένο πάνω από το κέντρο βάρους). Διαθέτει ικανότητα δύσβατου πεδίου, που του παρέχει τη δυνατότητα προσγείωσης σε επιφάνειες επίπεδου 4 (μαλακό έδαφος) της κλίμακας μέτρησης California Bearing Ratio (CBR), και οι προδιαγραφές απόδοσης που αποδέσμευσε η εταιρεία δίνουν στο αεροσκάφος ανώτατη ταχύτητα πλεύσης 470 κόμβων (870 χλμ/ώρα), ανώτατο υψόμετρο 36000 ποδών και αυτονομία (με ωφέλιμο φορτίο 23 τόνων) 1380 ναυτικών μιλίων (2556 χλμ), ή πτήση διεκπεραιώσεως με εσωτερικές δεξαμενές καυσίμου 4640 ν. μιλίων. Το βεληνεκές μπορεί να διερευνηθεί με τον εν πτήσει ανεφοδιασμό.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: