Η Raytheon θα διενεργήσει την τελική πιστοποίηση του εξελιγμένου πυραύλου αέρος-αέρος μεσαίας εμβέλειας – διευρυμένου βεληνεκούς (AMRAAM-ER) για το Κατάρ, καθιστώντας το την πρώτη χώρα που αγοράζει τον νέο πύραυλο, όπως ανακοινωσε η αμερικανική εταιρεία την 10η Ιουλίου.

Είχαν παρασχεθεί περισσότερες λεπτομέρειες με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε την προηγούμενη ήμερα όταν ο Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί, ο εμίρης του Κατάρ, επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο. Στην κοινή ανακοίνωση τους αναφέρεται η “δέσμευση του καταρινού υπουργείου άμυνας να αγοράσει τους Raytheon NASAM και συστήματα Patrior” ως μια από τις διάφορες συναλλαγές που συζητήθηκαν.

Η Raytheon δήλωσε ότι η πιστοποίηση του AMRAAM-ER ήταν μέρος δύο άμεσων πωλήσεων αξίας $2,2 δισεκατομμυρίων που επίσης περιλάμβαναν το σύστημα NASAMS και μια “απροσδιόριστη ποσότητα επιπλέον μονάδων πυρός Patriot”.

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: