Ο αεροδιαστημικός γίγαντας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερική (ΗΠΑ), Raytheon, και ο Γερμανός κατασκευαστής όπλων, Rheimetall, προσφέρουν το επόμενης γενιάς όχημα μάχης, με την ονομασία Lynx, στον Στρατό των ΗΠΑ.

Η Raytheon ανακοινωσε στο λογαριασμό της στο Twitter οτι: “Μια πιο φονική δύναμη ελιγμού για τον Στρατό των ΗΠΑ θα απαιτεί ισχύ, ευελιξία, αυξημένη προστασία και περιθώρια ανάπτυξης για να νικήσει τις εξελισσόμενες απειλές. Το τεθωρακισμένο όχημα μάχης Lynx, με την σύγχρονη ψηφιακή ραχοκοκκαλιά του, ειναι έτοιμο για την πρόκληση.”

Raytheon και Rheinmetall ένωσαν τις δυνάμεις τους για το όχημα μάχης επόμενης γενιάς.

Ο ιστότοπος της εταιρείας γράφει ότι συνδυάζοντας την καλύτερη αμερικανική και γερμανική μηχανική, Raytheon και Rheinmetall ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καλύψουν την απαίτηση του Στρατού των ΗΠΑ για ένα Όχημα Μάχης Επόμενης Γενιάς/Προαιρετικά Επανδρωμένο Όχημα Μάχης.

Εξοπλισμένο με όπλα, αισθητήρες και την τεχνογνωσία ενσωμάτωσης συστημάτων της Raytheon, το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) Lynx ειναι μια βελτιωμένη, αρθρωτή και επιχειρησιακά έτοιμη λύση – και προσφέρει στους στρατιώτες καθοριστικά πλεονέκτημα για τις επόμενες δεκαετίες.

“Έτοιμο άμεσα με αρθρωτή σχεδίαση και με εξελιγμένες ικανότητες, το Lynx θα προσφέρει την υπεροχή στα νέα πεδία μάχης,” πρόσθεσε.

Raythen και Rheinmetall ανακοίνωσαν οτι το Lynx ειναι μια λύση του 21ου αιώνα και προσφέρει σπονδυλωτή κατασκευή και μέγιστη δυνατότητα διαθέσιμης ανάπτυξης για το μέλλον.

Η οικογένεια Lynx έχει σχεδιαστεί ως ένα υψηλής προστασίας ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα, το νέο όχημα μάχης προσφέρει βαλλιστική και αντιναρκική προστασία μέχρι το υψηλότερο επίπεδο STANAG για την επιβίωση από τις σύγχρονες συμβατικές και ασύμμετρες απειλές.

Απο το προστατευόμενο σκάφος του έως το σύστημα αντιμετώπισης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED) έως τον πύργο LANCE 2.0 και το αυτόματο πυροβόλο των 35 χλστ, η άμεσα έτοιμη, αρθρωτή πλατφόρμα Lynx ειναι εξοπλισμένη με φάσμα εξελιγμένων συστημάτων. Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι τα νέα οχήματα θα διαθέτουν πύργο επόμενης γενιάς με πυροβόλο 50 χλστ, συστήματα hunter-killer και killer-killer, τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων, διπλούς φορείς πολλαπλών αποστολών και πλήρως ολοκληρωμένη σουίτα αισθητήρων επίγνωσης κατάστασης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: