Το 2020 το ρωσικό Ναυτικό θα παραλάβει έξι υποβρύχια, από αυτά τέσσερα είναι πυρηνοκίνητα καθώς τα υπόλοιπα δύο είναι ηλεκτρικά/πετρελαίου υποβρύχια.

“Το ναυπηγείο Σέβμας θα παραδώσει το 2020 στο Ναυτικό τέσσερα πυρηνοκίνητα υποβρύχια : Το πρώτο μαζικής παραγωγής Project 955A κλάσης “Πρίγκιπας Όλεγκ” (Κναγιαζ Ολέγκ) και το πρώτο μαζικής παραγωγής Project 885M “Νοβοσιμπιρσκ”. Επίσης, το Σέβμας θα παραδώσει στο Ναυτικό το πρώτο υποβρύχιο Project 885M “Καζαν” και το ειδικού σκοπού πυρηνοκίνητο Project 09852 “Μπελγκορόντ”, ανέφερε η πηγή.

Τα δυο συμβατικής πρόωσης πλοία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Αντμιράλτι στην Αγιά Πετρούπολη. “Το Ναυτικό θα παραλάβει επίσης το υποβρύχιο Project 636.3 “Βολχοφ” και το πρώτο μαζικής παραγωγής υποβρύχιο Project 677 “Κροστάνδη”. Τα δύο σκάφη θα διαθέτουν το βασικό προωστήριο σκεύος κι όχι αναερόβιας πρόωσης”, ανέφερε η πηγή.

Το Ναυτικό τελευταία φορά που παρέλαβε τόσα πολλά υποβρύχια ήταν πριν απο 28 χρόνια, το 1992.

Το καταδυόμενο σκάφος Project 09852 “Μπελγκορόντ” θα εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία με το Τμήμα Ερευνών Βαθέων Υδάτων του υπουργείου άμυνας. “Το σκάφος δεν θα εξοπλιστεί με τα υποβρύχια ντρόουνς τορπίλες Poseidon αφότου οι δοκιμές τους είναι υπό εξέλιξη”, πρόσθεσε η πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες μπορούν να μεταφέρουν έξι πυρηνικές κεφαλές.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: