Το Σάββατο, 11η Μαίου 2019, ο Ρώσος δημοσιογράφος Ολέγκ Μπλόκιν αποδέσμευσε νέες φωτογραφίες που δείχνουν Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που υποστηρίζουν την εν εξελίξει επιχείρηση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στην βόρεια Χάμα.

Στις φωτογραφίες, οι Ρώσοι σύμβουλοι φαίνονται να χρησιμοποιούν έναν όλμο 2B11 2S12 Sani, έναν ταχυεκτοξευτήρα βομβίδων AGS-17 των 40 χλστ και να γεμίζουν έναν εκτοξευτή αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραύλου (ATGM) Konkurs.

©Oleg Blokhin

©Oleg Blokhin

©Oleg Blokhin

©Oleg Blokhin

©Oleg Blokhin

©Oleg Blokhin

Σύμφωνα με ορισμένους τοπικούς παρατηρητές, οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι ειναι πιθανόν μισθοφόροι ιδιωτικοί στρατιωτικοί εργολάβοι (PMC) κι όχι προσωπικό των κανονικών ρωσικών στρατιωτικών μονάδων. Οι φόρμες των συμβούλων και ο παλιός στρατιωτικός εξοπλισμός ενισχύουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο ρωσικός Στρατός υποστηρίζει ενεργά την στρατιωτική επιχείρηση του SAA στην βόρεια Χάμα. Η επιχείρηση άρχισε αρχές αυτού του μήνα ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με ρουκέτες απο τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι επιθέσεις είχαν ως στόχους περιοχές πολιτών στην βόρεια Χάμα και την ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμιμ στα συριακά παράλια.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το southfront.org για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: