Σύμβαση άξιας £2,8 δισεκατομμυρίων υπογράφτηκε για την προμήθεια τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων τελευταίας τεχνολογίας στον βρετανικό Στρατό.

Το υπουργείο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ο Στρατός της χώρας θα παραλάβει 500 τεθωρακισμένα 8Χ8 οχήματα Boxer με ικανότητες υψηλής ευκινησίας και δικτύωσης για την μεταφορά των στρατιωτών στην γραμμή του πυρός.

Ο υπουργός άμυνας Μπέν Ουάλας, δήλωσε:

“Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων αξίζουν να έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό για να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Το όχημα Boxer είναι ο ηγέτης στην κατηγορία του και ανυπομονώ να το δω να εισέρχεται στις μονάδες από το 2023″.

Τα οχήματα θα αποτελέσουν μέρος των Ταξιαρχιών Κρούσης του Στρατού, των νέων σχηματισμών που δημιουργήθηκαν για την ταχεία ανάπτυξη σε μεγάλες αποστάσεις σε φάσμα σε ποικιλόμορφων εδαφών.

Το Boxer είναι ένα αρθρωτής σχεδίασης όχημα με σκοπό να πληροί τις παραπάνω απαιτήσεις – το ίδιο όχημα μπορεί να επαναδιαμορφωθεί γρήγορα ώστε να εκτελέσει διαφορετικούς ρόλους στο πεδίο της μάχης, από την μεταφορά στρατευμάτων μέσα στις ερήμους ως την περίθαλψη σοβαρά τραυματισμένων στρατιωτών κατά την διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Αρχικά, ο βρετανικός Στρατός θα παραλάβει μείγμα εκδόσεων μεταφοράς προσωπικού, ασθενοφόρων, οχημάτων διοίκησης και ειδικών σχεδιάσεων για την μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού.

Αρέσει σε %d bloggers: